Press

Arends & Tammes Fine Arts, specialisten in oude schilderkunst.

Arends & Tammes Fine Arts is een van de weinige kunsthandels in Belgie die zich gespecialiseerd heeft in de aan-en verkoop van schilderkunst. Robert Arends en Henriette Tammes verhandelen oude en minder oude picturale meesters, maar geen sculpturen, antieke meubelen of dergelijke. Het echtpaar houdt zich doelbewust bij zijn specialisme in een herenwoning aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen.

Arends & Tammes Fina Arts was eerder gevestigd in het Spiegelkwartier in Amsterdam. De zaak groeide uit het restauratieatelier dat Robert Arends in 1985 opstartte. Zijn praktijkervaring is nog tien jaar ouder. Hij volgde een avondopleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en werkte bij diverse gerenommeerde restauratieateliers zoals Enneking, Henk Dik en Waterman.

Henriette Tammes studeerde kunstgeschiedenis en klassieke archeologie. Zij werkte onder andere bij de algemene antiquarische kunstzaak A. Vecht en bij de afdeling 19-eeuwse schilderkunst van het veilinghuis Fine Arte te Milaan. Zij begon als zelfstandige handelaar in moderne schilderkunst in 1991. Twee jaar later startte ze met haar man de handel in oude meesters op. Door hun achtergrond vullen ze elkaar voortreffelijk aan, ook vanuit het oogpunt van de klanten.

De hoofdactiviteit van het paar is het zelf kopen en verkopen van schilderijen. Andere activiteiten zijn aan- en verkoopadviezen, advies bij kopen op veilingen, taxatie en consignatieopdrachten. Het restauratiewerk van Robert Arends is een additionele dienstverlening geworden.

De handel verloopt op een bescheiden wijze, erg “low profile” niet via beurzen of veilingen. Een andere activiteit betreft het bemiddelen bij de aan- en verkoop van belangrijke schilderijen tussen particulieren. Eveneens verlenen Arends en Tammes adviezen over het uitbreiden van een collectie, het uitstoten van werken, over het al dan niet nodig of wenselijk zijn van een restauratie en in welke mate dit wel moet gebeuren om de authenticiteit niet te schaden.

Geregeld kloppen mensen ook aan voor een prijsindicatie. Dat gebeurt steeds vaker via email en met een foto. Aan de hand daarvan wordt een beeld gevormd of het de moeite loont om aan huis te gaan.
Doordat da handel veel verplaatsingen vergt, zijn er niet echt vaste openingsuren bij A & T. De enige uitzondering is met de open deur dagen van de vereniging in de eerste twee weekenden van december.

Bron:” De Tijd” november 2007

Contact Arends & Tammes Fine Arts bvba

Do you have a question or remark? Or do you wish to use our services? Feel free to contact us. We will be happy to help you. You can reach us at +32 473 933 603 or use our contact form.


Go to contact

ART-A

Arends & Tammes Fine Arts bvba

Roberts Arends en Henriette Tammes

T. +32 3 24 82 123
M. +32 473 933 603
E. arendstammes.finearts@skynet.be

Arends & Tammes Fine Arts bvba
Mechelsesteenweg 214
B-2018 Antwerpen

Website laten maken? SiteToGo.nl